Societat

El nou curs universitari serà presencial i virtual com a mínim sis mesos

Les pràctiques externes i els treballs de fi de grau i de màster es faran com s’han fet en el segon semestre d’aquest curs

L’avaluació serà continuada

El nou curs universitari serà presencial i virtual com a mínim durant la primera meitat del curs. Quan sigui presencial, s’hauran de mantenir la distància de seguretat i els hàbits higiènics. El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), la secretaria d’Universitats i Recerca, els vicerectors de docència de les dotze universitats catalanes i l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) han acordat definir un model de docència mixta o híbrida que combini la presencialitat a les aules amb entorns no presencials o virtuals, segons van explicar ahir en una roda de premsa. “No es tracta de transformar les universitats presencials en universitats en línia, ni tampoc la docència que imparteixen”, va advertir la directora general d’Universitats, Victòria Girona.

Les mesures d’adaptació de la docència universitària pactades per al pròxim curs insisteixen en la informació i preparació dels estudiants, així com en la formació del professorat. Els canvis introduïts en les metodologies docents i en el sistema d’avaluació es duran a terme d’acord amb les línies determinades per AQU Catalunya.

El document pactat pel sector concreta que el concepte de docència mixta s’ha de traduir en la “millor combinació possible de les qualitats d’una bona formació presencial i els beneficis d’una formació en línia”. En aquest sentit, la docència híbrida ha de garantir que els estudiants obtenen els resultats d’aprenentatge desitjats. Les activitats formatives que s’adoptin s’hauran d’aplicar igual a tot l’alumnat d’un mateix títol per garantir-ne l’equitat, tal com recull el document Orientacions per a l’adaptació de les titulacions universitàries en períodes d’emergència sanitària i excepcionalitat: implantació, desenvolupament i acreditació, aprovat per la Comissió d’Avaluació Institucional i de Programes (CAIP) de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

Per a l’organització del curs que ve, especialment per a les avaluacions, les pràctiques externes i els treballs de fi de grau (TFG) i de màster (TFM), es tindrà “molt en compte” l’experiència d’aquest segon semestre.

Avaluació contínua

En el cas de l’avaluació, s’aposta pels processos d’avaluació contínua ja que es considera que ajuda l’estudiant a fer un procés d’aprenentatge gradual, el reorienta i el guia en l’assoliment de competències. Pel que fa als treballs de fi de grau (TFG), els treballs de fi de màster (TFM) i les pràctiques externes, es consideraran vigents les recomanacions aplicades durant el segon semestre del curs 2019/2020.

Es recomana reprogramar les pràctiques externes d’últim curs acadèmic en períodes no afectats per la pandèmia perquè l’alumnat les pugui fer com tenia previst. Per a la resta, es recomana assignar-les a entitats o centres de treball on hi hagi teletreball o on es pugui fer el màxim d’hores de forma virtual.

LA DATA

07/07/20
dia que
comencen les proves de la selectivitat del curs del confinament. Les proves acabaran el dia 9.

LA XIFRA

30
per cent
serà la rebaixa de les taxes de les universitats públiques, segons va aprovar ahir la Generalitat.

La Pompeu Fabra, la número u

La Pompeu Fabra torna a ser la número u del rànquing d’universitats de l’Estat, segons la llista de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) i la Fundació BBVA. La segueixen la Universitat Carlos III de Madrid, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i les politècniques de Catalunya i de València. Segons els responsables d’aquesta llista, les universitats públiques lideren la generació de coneixement i les privades els resultats docents i la inserció laboral. Segons l’U-Ranking 2020, medicina, podologia, òptica i optometria, farmàcia i infermeria són les titulacions amb millor ocupabilitat.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Trilla creu que limitar les reunions a l’Hospitalet de Llobregat és necessari i demana a la gent que ho apliqui

Barcelona

El jutge ratifica les mesures en tres barris de l’Hospitalet però rebutja prohibir les reunions de més de deu persones

Barcelona
CARLES XIFRA
Director de Programes de Fundesplai

“Veiem en alguns infants situacions excessives d’angoixa”

el Prat de Llobregat

Un 44% del professorat universitari és associat

Barcelona
regne unit

Londres farà un control previ de seguretat als ciutadans de la UE abans d’entrar al país

Girona recorda els morts de Covid

girona

Primeres restriccions en l’entorn metropolità

Barcelona

Educació farà 8.500 noves contractacions de personal

Barcelona
Societat

Joves migrants en un laberint

GIRONA