Societat

JEP MORALES

CUINER. PROPIETARI DE LA GUINGUETA LA CARRETA DEL TER

“Treballem una mica més que l’any passat”

En un moment en què l’hostaleria passa dificultats a causa de la Covid-19, hi ha negocis que resisteixen l’embat i continuen tenint els clients fidelitzats i, a més, també reben nous visitants. Bona cuina, música, natura i, sobretot, l’aire lliure són les variables perfectes.

Em diu que treballen més que l’any passat?
Es podria dir que sí. Almenys podem dir que no hem notat un descens en el nombre de clients i que seguim tenint el mateix volum de negoci o potser una mica més i tot.
I a què atribueix aquesta normalitat tot i la crisi?
És una combinació de coses. En ser un negoci totalment a l’aire lliure hem pogut anar creant diferents espais, amb quadres de Pau Morales, adaptant zones d’ombra entre els arbres, oferint un lloc confortable on passar una bona estona. Som com un oasi tropical al cantó del Ter. També oferim musica en directe, el dimecres fem jam sessions i algun concert de rock. I un tipus de cuina de fusió que ajuda a fidelitzar el client. Som com una mena d’oasi tropical al cantó del Ter.
El tipus de client és diferent del que tenien l’any passat?
Tenim la sort d’haver aconseguit fidelitzar el client. Al migdia tenim els que venen a fer caiac, ja que hi ha un punt de sortida d’aquesta activitat aquí al cantó. I a la nit tenim sobretot gent local, la de la Bisbal, Figueres, i gent de Barcelona instal·lada als pobles de l’entorn.
D’on van treure la idea tropical i de la fusió culinària?
Jo vaig estar treballant en un restaurant al Carib, a prop de la selva tropical, i això m’ha permès introduir especialitats que aquí són una novetat. La fusió es pot resumir en una de les nostres especialitats, que són els burritos de galta de vedella. També oferim plats com ara patates braves, salsa de Guatemala, anxoves, tapes i burritos, a més d’opcions vegetarianes.
Pot treballar amb productes de proximitat?
I tant! De fet, tot el que oferim és de molt a la vora d’on som, com ara les patates, que venen de Cervià de Ter, o la cervesa artesana. Mirem que tot sigui producte local.
En què els ha canviat el negoci la pandèmia de Covid-19?
Ens hem espavilat molt en el tema de la seguretat de les distàncies i també en la higiene de les mans. En aquest sentit crec que ha faltat informació.
Creu que no els han ajudat prou en l’aplicació de les mesures de seguretat que ha calgut portar a terme?
El que hem trobat a faltar ha estat que, dins de les restriccions o les prohibicions, es vagi al detall de la informació. Per exemple, pel que fa als concerts, el Procicat semblava que ens deia que havíem d’anul·lar els que fèiem, i així ens ho va demanar l’Ajuntament. Però ens ho vam llegir amb calma i ens vam assessorar, i vam comprovar que complíem els requisits que calien per poder-ho tirar endavant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona tanca una Mercè atípica amb més de 370 activitats i referma que “la cultura és segura”

Barcelona

Llibertat amb càrrecs pel conductor de l’accident mortal de divendres en un polígon industrial a Lleida

Lleida

Tretze hores de rescat d’un escalador ferit al congost de Collegats

La Pobla de Segur

Un motorista de 25 anys, ferit crític després d’accidentar-se en un circuit de motocròs a l’Ametlla del Vallès

L’Ametlla del Vallès

Els MIR encaren la segona setmana d’aturades amb la previsió d’un seguiment “massiu” i posicions encara “allunyades”

Barcelona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Núvols de vent

Barcelona

Detingut el conductor de la furgoneta on va morir un passatger en sortir de la via en un polígon industrial de Lleida

Lleida

Baixa el risc de rebrot i la velocitat de contagi a Catalunya

Barcelona

L’escola ‘online’ pren cos

Barcelona